Tid för hiking 2


Nu är det full höst i Kapstaden och turistsäsongen går stadigt mot sitt slut.
Med färre tursiter i stan blir det äntligen mera tid över för fritid, vilket kan vara knapert med då det kan vara rätt hektiskt under säsong!

Det är fortfarande varma soliga dagar men lite svalare / kalla nätter
Rätt skönt att det är svalt när man slänger upp dörren på morgonen för att vädra!

Det är alltså en gyllene tid som gjord för att vandra /hika!
Under sommaren då det kan vara +30 dygnet runt är orken inte alltid på topp..

Table Mountain som ju ligger mitt i staden är alltid en fullträff men det finns så många berg en liten bit längre bort (inom 45min) som är roliga att utforska, samt med alla dessa berg så blir det alldrig risk för trängsel..

Drog men Anna Zeb o Lotta en god vän, till Groot kop en relativt lätt hike då man klättrar mesta höjdmetrarna med bil så var det mest att vandra nästan platt men ändå ganska omväxlande miljöer samt utsikt om än inte såå dramatisk.

Fika pausen som alltid den bästa är! Trots utlovade 8-10m/s så kändes vinden knappt ens i håret..
Men på här på ”Cape of Storms” skall vindjackan alltid med oavsett väderrapport!

Lätt att bli bortskämd är det när det dessutom på många berg finns en liten dam att bada i när man väl är på toppen! Zeb tycker att det här med vandring är toppen! Adrenalin, Vyer och sandstrand på samma gång!


En topp jag sneglat på ett tag, med utsikt om magiska vyer var högsta berget ovan Simonstown, Svartkop. Hade länge velat upp där men då det är 45 min körning och man ”går över många åar för lite vatten” samt startsträckan med barn är lite längre så hade den inte blivit av.
Nu var dock nyligen en kompis som flyttat härifrån upp till Johannesburg nere och utsvulten på Outdooraktiviteter som han var så var det dags att ta tillfället i akt.

Cape Point som sticker ut längst bort i bilden

Om än lite utsatt för vind (och som det stormade) då man går längs kammen och lite svettig med dryga 500 höjdmetrar att plocka men vilka magiska vyer över hela False Bay från Cape Hangklip hela vägen runt till Cape point!

Cape Hangklip längst till höger på andra sidan False bay

Det var precis så härligt som jag hoppats!! Lite luftig hike samt jättekul att se udden från ett helt nytt perspektiv!
Detta är också näst sista etappen av Hoerikowaggo Trailen som går hela vägen från Stan till Cape Point över några dagar (5-6)

 


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 thoughts on “Tid för hiking