Med sidovagns mc längs Kaphalvön


Med Kapstadens alla vackra vyer vad kan vara ett bättre sätt att uppleva dem än att susa fram på en vintage sidovagns mc med vinden i håret!?
Som en liten bröllopspresent, tog jag en dag ledigt och skjutsade runt det fortfarande väldigt lyckliga bröllopsparet i en gammal CJ750 = billig kines kopia av BMWs 2a världskrigs modell.
Lyckades oxå tajma in sommarens hittills varmaste dag på +38! Skinnpaj kändes klart överflödigt om det inte vore för att de är så klart coola..!

Dagens rutt gick från Seapoint söderut längs kusten, med första fotostoppet i Campsbay. Därefter blev det ett ofrivilligt stopp i Llandudno när drivaxeln råkade ramla ut när vi studsade över ett fartgupp! Efter lite väntande hade vi dock fått en ny mc med mera drag i dessutom, sägas skall dock att detta är inga fartmonster utan mest till för att cruisa med.. Sedan att det blir lite meka ibland höjer bara charmen och hör liksom till!

Lunchen intogs på Houtbays skönaste stranshäng, restaurangen med det passande namnet ”The Dunes” Skönt att komma ur skinnpajen en sväng..

Åkte sedan Chapmans peak drive till Nordhoek, den vägen är ju som gjord för att köra mc på!
Varpå det blev lite fotande av Nordhoeks breda strand, där man kan rida på hästar. Hade dock hellre kört ner sidovagnen och brännt av längs vattenbrynet..

Kunde sedan inte låta bli att köra Chappies en gång till! :D På hemvägen beundrade vi denna gång Llunddudno på lite lagom avstånd.. Evy konstaterade att så här mycket hade hon nog aldrig någonsin svettats! Sen kunde hon dock bara inte låta bli utan slog till och köpte den varma men läckra mc jackan som ett litet minne!

Vill man åka en sidovagns mc så går det att beställa särskilda rutter för ungefär R2200 för en heldag inkl chaufför för 2 pax eller så kan man hyra en och köra själv om man har mc kort.
Kontakta mig för vidare priser.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *