Solig vinter i Kapstaden


Sitter hemma i regniga Sverige och kan inte låta bli att kolla vädret i Kapstaden,  och ja, deras vinter är varmare än våran sommar…
Vintern där kan vara regnig och blöt samt det är då den verkligen gör skäl för namnet ”Cape  of  storms” men är faktiskt högsäsong för många aktiviteter som t.ex hajsafari, surfing samt valskådning.  Snart kommer främst Rätvalarna att flockas längs kusten. Juli-september kommer de nämligen in mot land för att kalva samt para sig. Då behöver man inte ens en båt utan kan spana från land. Oftast kan man se några kvarvarande valar ända till slutet av november.
Samt inte skidåkning att förglömma!! Det finns faktiskt en skidort i Sydafrika uppe i bergen i östra kap, Tiffendel. brukar vara bäst i Juli, Aug. Annars brukar ju bergen runt Kapstaden oxå bli snötäckta..
Vi är alltså inte på plats nu men hjälper till att organisera här hemifrån.
Kolla gärna de nya surfbilderna från gångna säsongen..
www.capeadventures.se/galleri

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *